Search
  • Emma Svärd

5 tips för att jobba hemifrån

I dessa tider är det väldigt många som får jobba hemifrån. Vissa är vana vid detta och har sin metod, medan flera är oerfarna och tycker det är jobbigt.


Jag är en av dem som är van vid att jobba hemifrån - om jag hade fått välja hade jag suttit i alla fall 50/50 av tiden hemma (man är ju sällskapssjuk och kollegor behövs!). Så jag tänkte passa på att ge mina tips om hur jag får det att fungera som bäst.


1. Ha på dig vanliga kläder

Ja, jag vet, en del av det folk älskar mest med att jobba är just detta att kunna klä sig i mjukisbrallor och största tröjan man har. Men för mig, är det en negativ sak. Man förknippar att kunna lata sig och använda hjärnan väldigt lite när man har dessa kläder. Genom att klä på mig vanliga byxor och en mjukare tröja (man behöver ju inte ha tightast/snyggast möjliga) ökar det fokuset.

2. Ligg inte i sängen!

Jag vet att jag är världens partypooper, men detta är det absolut sämsta man kan göra. Detta var ett knep jag redan lärde mig högstadiet, man ska aldrig plugga i sängen. Visst, det är skönt och man vill passa på, men sängen är till för att sända avslappnande signaler för din hjärta. Med att jobba i sängen är risken att den förknippningen försvinner och man får svårare att sova. Samt det går lite hand i hand med det jag skrev ovan. Mjukt och för bekvämt = lathet.


Så - nu sitter du vid ett bord och har vardagliga kläder på dig. Viktigaste stegen är klara!
3. Skapa en to-do list.

Allt varierar ju på vilket jobb man har. Men skriver man en to-do list är det så mycket lättare att få en struktur på sin dag. Skriva ett schema är också att föredra.

4. Var tillgänglig - men stäng av sociala medier.

Chefen är borta, ingen ser vad du gör och mobilen lockar för att kolla vad som händer runt om i världen. Notiserna pingar och stör din disciplin. Detta är det som skapar mest stress genom att jobba hemma.


Jag personligen sätter alltid min telefon på Stör Ej under tiden jag sitter och fokuserar på mitt arbete. Detta betyder inte att jag är onåbar, men att under tiden jag sitter och jobbar med något vill jag inte bli störd av en notis från Instagram eller Snapchat. Jag lägger oftast telefonen en bit bort - om folk vill kontakta mig föredrar jag mail eller telefonsamtal.

5. Sist men inte minns - njut!

Fokuset och allt i ära, men att jobba hemifrån ska också vara bekvämt. Ät din frukost du aldrig hinner göra framför datorn, brygg en GOD kopp kaffe, ta en promenad på din rast. Känn av vardagslyxen - det gör det så mycket roligare.98 views0 comments

Recent Posts

See All