Search
  • Emma Svärd

Att anställa en konsult/frilansare på distans

Att anställa en konsult eller frilansare på distans har blivit mer och mer vanligt, och i de rådande tider vi har nu har man märkt att jobba på distans inte behöver vara krångligt - snarare tvärt om.

Verktygen vi har underlättar kommunikationen

Med de verktyg vi har tillgängliga, är det nu lika vanligt för människor att jobba via distans som att jobba tillsammans i verkligheten. De globala företagen gör det dagligen med sina anställda runt om i världen, och nu har det börjat bli mer vanligt bara här i Sverige.


Med Zoom, Google Meet, Microsoft Teams och allt däremellan så kan vi ha möten utan att vara fysiskt på plats. Så gör jag med i princip varje kundmöte jag har och det har aldrig varit några konstigheter. Uppdrag går att diskutera och genomföra på samma sätt som om vi hade setts på kontoret.


I denna bransch som jag jobbar i, media och reklambranschen, går allt mer och mer mot en nästan enbart digital värld. Då behöver vi också kunnat vara digitala och sköta våra arbeten därifrån.


Världen blir mer öppen och tillgänglig


Så att behöva fila ner sina potentiella konsulter till de som är i närområdet är inte längre ett problem - Nu kan man lika med anställa någon som sitter med flera 100 mils avstånd. Så det enda man behöver lägga sin fokus på är att helt enkelt anställa den som gör ett grymt jobb och som man kan samarbeta bra med. Det spenderas mindre tid med att boka upp möten och ta sig dit, och istället läggs fokus på arbetet. Billigare, smidigare och mer effektivt.Tips för program att använda för jobb via distans:


Slack

Microsoft Teams

Google Meet

Zoom

Trello

Skype For BusinessVill ni ha hjälp med er marknadsföring via distans?

Tveka inte på att kontakta mig på emma@svardmarketing.com


88 views0 comments

Recent Posts

See All