Search
  • Emma Svärd

Coronadepp eller Coronapepp?

Det är den stora frågan.

För mig har det främst varit Coronadepp, men det är jag nog inte den enda som känner. Vi kan inte umgås som innan, skriksjunga på konserter ihop med våra vänner, sitta på en bar och skratta i takt med resten av lokalen. Nu är det mycket hemma. Allt är hemma. Jobb, skola, sociala kontakter och allt där emellan. Det kan vara tufft psykiskt, det är ingen hemlighet. Men vad tänker jag på för att få lite pepp mitt i Corona-pandemin?


Mina jobbmöjligheter har ökat

I början slog det hårt mot mitt nystartade företag, men i takt med att digitaliseringen tog ett steg till, så kom erbjudanden in. Vi har blivit ett samhälle som anpassat oss fort, vilket också möjliggjort det för mig att jobba ännu mer på företag utanför Göteborg - så himla kul!


Kreativiteten flödar

Oj, ska jag ens börja berätta vad för saker jag har beställt hem på senaste? Först var det en yogamatta och senast i förrgår beställde jag hem garn och stickpinnar. Stickpinnar! Det var en sak jag älskade att göra som barn, men glömt bort helt. Den tid vi fått över kan nu användas till att lära sig nya roliga hobbys - men jag kan inte garantera att det kommer bli några snygga halsdukar eller en yogafrälsning för min del.


Gå på promenader och njut av omgivningarna

Jag har aldrig varit en promenadmänniska, det ska jag erkänna. Men på senaste har något hänt. Att snöra på sig skorna, sätta på en go podd eller musik och njuta av tillvaron kan vara så himla trevligt. Jag kan komma på mig själv att gå runt och tro att jag är i en film, när jag ser människorna runt om en röra sig i bakgrunden. Barn som skrattar, ett djupt samtal två vänner emellan eller en tant på 80+ som kämpar sig ut för att röra sig lite. Det är något fint i det. Glöm inte bort att ibland stanna upp och njut av det fina som utspelar sig i din stad.

En fin solnedgång jag fick som sällskap hem från ICA häromdagen


Sociala kontakten är intakt

.....men på nya sätt! Jag och en av mina bästa vänner har nyligen börjat med en tradition att varje fredag ha en AW via FaceTime (eller iDrink som min morbror kallar det). Det är inte riktigt samma sak som att ses, men jäklar vad mysigt det är ändå. Man kan fortfarande klä upp sig och fixa sig bara för känslan - gör det bara för att du kan!


Någon dag kommer vi komma tillbaka till normalt. Det kommer inte vara imorgon, inte dagen efter det heller. Men någon dag. Tills dess får vi ta hand om varandra på det sättet vi kan. Var kreativ, se det lilla positiva som händer i vardagen, fira de minsta grejerna bara för att! Vi behöver positivitet just nu när världen känns som mörk. Le, skratta och gör något roligt till den dagen vi kan alla göra det tillsammans. Håll ut. Vi klarar detta.


Emma


59 views0 comments