Search
  • Emma Svärd

Vad är det som driver mig?

För några dagar sedan fick jag en fråga av en bekant.

''Vad är det som driver dig Emma?''


Den tog mig ett tag att svara på, för det är så svårt att komma på bara en orsak. Jag ska vara ärlig med er. Det är flera gånger jag har känt att jag är oduglig, att jag inte är den som kommer lyckas och har varit på botten. Jag har stått fast i det hamsterhjulet och jobbat 40 timmar i veckan med något jag känner att jag inte brinner för. En dag kände jag bara helt enkelt att det inte var så jag ville spendera mitt liv.


Kreativitet, foto, film och allt där i mellan har varit något som varit med mig sedan barnsben. När jag gick i sjätte klass drog mitt fotointresse igång på riktigt, jag hade en blogg som var ganska bra för den tiden och skrev för fulla muggar. Medan mina klasskamrater var ute och tävlade i sporter, satt jag hemma framför datorn och kodade, redigerade bilder och filmade. Därför var inte det världens skräll att jag valde just Estet/Media som inriktning på gymnasiet. Där blev jag vän med de människor som är mina närmsta idag och fick utlopp för min kreativitet varje dag. Skolan var helt fantastisk helt plötsligt.


Sedan tog jag studenten. Där hände någonting. Jag halkade in på heltidsjobb, blev bekväm med lönen och allt kreativa jag höll på med innan dog långsamt ut. Såhär var det i 4 år. Efter att inte ha kommit in på högskolan för andra gången, flyttade jag till Barcelona i några månader för att se något annat än Göteborgs gråa fasader varje dag. Nu skulle allt vända.


Och mina vänner, gud vad det vände. Jag flyttade hem efter 4 månaders upplevelser på Barcelonas pulserande gator , kände kreativiteten långsamt komma tillbaka och en varm dag i juni efter flertalet antagningsprov fick jag beskedet - Jag kom in på min utbildning. Jag skulle börja studera till Copywriter på Borås Yrkeshögskola.


Sedan jag började den utbildningen i augusti har min livsglädje höjts till orimliga höjder. Jag får göra något jag tycker är så himla roligt och intressant varje dag. Tack vare detta har jag blivit mer och mer motiverad så jag sitter på fritiden och surfar runt för mer kunskaper, har börjat studera på Forsbergs vid sidan där jag snart är klar samt nu tagit steget till att starta min enskilda firma för att kunna syssla med detta till 100%.


Så vad är det som driver mig då är frågan? Yrket i sig. Passionen och kreativiteten jag ser bland mina klasskompisar, föreläsarna och alla jag stöter på i mina efterforskningar. Den är helt fantastisk och så motiverande. Jag känner verkligen att jag har hittat hem, det är detta yrket som kommer genomsyra mig igenom hela livet. Och vet ni vad det bästa är? Det har bara precis börjat. Detta är bara första kapitlet i min bok. Jag kan inte vänta på att se vilka kapitel som kommer skrivas de närmsta åren.49 views0 comments

Recent Posts

See All